Egy kicsit feltüzeltem a mai ebédet! Egy nagyon király tüzes tésztát hoztam, ami nem is igazán tészta, van benne egy kis csavar. Inkább sűrű leves, mint ragu. :D Mint sok hasonló ételnél, itt is a lassú főzés lesz a titok, ezzel minden hozzávaló zamata ki tud teljesedni egyenként. Ezáltal megkapjuk a kívánt végeredményt, ami olyan jó cucc, hogy egyből vigyázzba állít! :’) Szóval a chilivel óvatosan bánjatok, mert eléggé túl tud szaladni. :D Egyéb tippek és trükkök tőlem: egy kocka étcsoki a raguhoz keverve fantasztikus választás. Ezzel tehetjük még intenzívebbé a dolgokat.
Hozzávalók:
Sonkatök | 200g
Sárgarépa | 1 szál
Olívaolaj
Piros chilipaprika | 3
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 fej
Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd
Teljes kiőrlésű penne tészta | 300g
Konzerv borlotti bab | 400g
Jó minőségű konzerv szilvaparadicsom | 400g
Friss rozmaring | 2 ág
Vörösborecet | 1 tk
Hámozd meg és magozd ki a sütőtököt, tisztítsd meg a sárgarépát, kockázd fel mindkettőt. Tegyél a tűzhelyre közepes lángon egy lábost, löttyints bele 2 evőkanál olajat, dobd rá az előkészített zöldségeket. Add hozzá az egész chilipaprikákat (ha frissel dolgozunk, szurkáljuk meg villával) keverd, pirítsd 10 percig, míg enyhén lepirulnak. Tisztítsd meg és aprítsd finomra a fokhagymákat, dobd a serpenyőbe, pirítsd további 10 percig, vagy míg minden megpuhul és karamellizálódik.
Tekerd a tésztát egy tiszta konyharuhába, és kissé törd meg egy sodrófával, majd keverd a serpenyő tartalmához jókora csipet tengeri sóval és fekete borssal. Mehet hozzá a bab (a levével együtt), és összenyomva reccsentsd bele a paradicsomokat nagyjából 3 konzervdoboznyi vízzel. Fedjük le, időnként megkeverve gyöngyöztesd 20 percig, vagy míg besűrűsödik, a tészta pedig megfő.
Közben szórd a rozmaringleveleket mozsárba, adj hozzá egy csipet sót, és a mozsártörővel zúzd pasztává, aztán keverj hozzá 3 evőkanál extraszűz olívaolajat, és kanalazd bele az ecetet. Merd előmelegített tányérokba, csorgass mindegyikre rozmaringos olajat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése