Koronás Melegszendó, Hideg Cider


 

És igen! Megérkezett a 3 hozzávalós melegszendó! :Dd 

Viszont nem akármilyen melegszendvics ez, hanem úgynevezett “koronás”, ami nem a helyzetre való tekintettel lett elnevezve, hanem a nevét a tetején elhelyezkedő sajtkoronáról kapta. ;)

Mindenki nyugodjon le ettől még igen csak fullos lesz a dolog, tekintve, hogy alapnak sós kalácsot fogunk használni, tölteléknek pedig kimmchit... Na meg jó sok cheddart. :D Na ugye mondtam, hogy a végére kitágul a pupilla. 


Hozzávalók: 


Cheddar (világos) | 60g

Kimmchi, aprítva | 250g

Kalács | 2 szelet


A kimmchit finomra aprítjuk és  a kalács szeletek egyik felét nem túl vastagon megpakoljuk vele. Jöhet rá a cheddar, majd a külső felét megkenjük vajjal.

Közepes lángon mind a két felét aranybarnára pirítjuk. Ha kész, egy tányérra helyezzük, majd a maradék sajtot belereszeljük a serpenyőbe és csillogós gyöngyözésig melegítjük. Ekkor visszahelyezzük rá a szendvicset, kissé belenyomkodjuk, majd egy vékony lapát segítségével határozottan alányúlunk és kiemeljük. Az olvadt sajt lefelé lógva még olvadt állapotban van, kb 20mp-ig tartsuk a levegőben ekkor megszilárdul és meg is fordíthatjuk. Így lesz meg a csodás, ropogó koronája. Felvágjuk és már lehet is fogyasztani egy jó hideg ciderral vagy sörrel. 

Megjegyzések