Azon gondolkodtam milyen régen ettem már rántott “húsos” szendót... Aztán eszembe jutott, hogy milyen fasza receptbe futottam bele a minap, ahol a szemem láttára készítettek “rántotthúst” laskagombából, ráadásul kentucky módra! :D Egyből jött is az ötlet, hogy mi lenne ha egy durva szendó formájában állna össze a dolog. Nem volt más hátra, mint beszerezni a bucikat, összetenni egy nagyon komoly szószt. Ja, és persze a csemegeuborka.
Hozzávalók:
Laskagomba (próbáljunk minél nagyobbat válogatni) | 500g
Burger bucik
Szeletelt vagy egész csemege uborka | 1 üveg
Szósz:
Jó minőségű Ketchup | 3 ek
Majonéz | 3 ek
Mustár | 1 ek
Worcestershire szósz | 1 tk
Uborka leve | 1 ek
Kapor | 1 tk
Jégsaláta, aprítva | fél fej
Panír:
Folyékony:
Liszt | 1 csésze
Sütőpor | 1 tk
Kentucky fűszer | 2 ek
Só
Víz | 1 csésze
Száraz:
Liszt | 1 csésze
Zúzott kukoricapehely | 1 bögre
Miami BBQ fűszer | 2 tk
Egy lábosban bő olajat hevítünk, a megfelelő hőfok 170/180C. Készítsük elő a munkaállomásokat, azaz keverjük össze a folyékony, majd a száraz panírt. Közben elkezdhetünk foglalkozni a szósszal. Annyi a dolgunk, hogy a fent összeírtakat egy közepes tálban összekeverjük, majd beleaprítjuk a jégsalátát. Igazából az összes állomás elkészítése összesen 10 percet vesz igénybe. Addigra az olajunk is megfelelő állapotba kerül.
Nincs más dolgunk, mint a laskagombát darabokra szedni, (vigyázva, hogy ne törjük el) majd beleforgatjuk a panírokba, kezdve a folyékonnyal. Én 2x javaslom a folyamatot. Mehetnek is az olajba, ahol egészen gyorsan megfelelő aranybarnára sülnek. Ha készen vagyunk az összes gombával, jöhetnek a bucik, amiket egy közepes serpenyőben lepirítunk. Ha ezzel is megvagyunk, már csak össze kell pakolni. Egy adag szósz jöhet a buci aljára, majd a gomba, 2-3 szelet uborka (ha hullámos még szexibb), majd a felső bucira is mehet a szószból. Összepattintjuk és már ehetjük is. Mellé egy isteni hideg gin-tonic beugrik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése