Mentes, Chilis-Mogyorós Brownie


 

Ha van egyszerű édesség, aminek ezer arca van az fixen a brownie. :Dd De tényleg! Kb. 50 féle receptet láttam már róla. Mivel olyan régen csináltam már lisztmentesen dolgokat, most egy ilyen receptet választottam, chilis-mogyorós ízesítéssel, ami egy igazi bestiát varázsol az amúgy világi egyszerű sütikéből. Kötényeket fel!!


HOZZÁVALÓK 10-14 szelethez:


Étkezési kukorica keményítő | 40g

Kakaópor, keserű | 25g

Őrölt fahéj | 1 csipet

Chilipehely | 1 csipet

Házi tojás | 3db

Nádcukor | 120g

Termelői vaj | 100g

Jó minőségű étcsokoládé, kockákra törve | 300g

Török mogyoró, durvára zúzva | 80g

Só | 1 csipet


ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, vagyis az étkezési keményítőt, a kakaóport és a fűszereket.

Ezt félre is tehetjük, majd elkezdünk foglalkozni a többi lépéssel.

Egy másik tálban elektromos habverővel kikeverjük a tojást és a cukrot habos, krémes állagúra.

Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd a tojásos masszához keverjük. Jöhet a száraz keverék bele, végül a mogyoró és egy alapos keverés. Kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk egy 20x30 cm-es tepsit, majd beleöntjük a csokoládés masszát.

25-30 percig sütjük (fogpiszkálóval ellenőrizzük). Szeletelés előtt teljesen ki kell hűtenünk! Az állaga kicsit szétesősebb mivel ez egy mentes változat.

Megjegyzések