Egyserpenyős Hagymás Burgonya, Tükörtojással, Tejföllel

 


Ha engem kérdeztek, a legjobb reggeli az, ha van a repertoárjában sült burgonya és tükörtojás! :D Már-már parasztreggeli kategória... :P Egy biztos, kell az energia, viszont ne felejtsetek lelassulni ebben a rohanó világban és nyugodtan kiélvezni az ízeket. Termelői piacokra fel ! És mehet is a főzés. ;)


HOZZÁVALÓK:


Olívaolaj | 3 ek

Vöröshagyma, finomra vágva | 1

Sütni való burgonya, vastag reszelőn lereszelve | 2 közepes

Házi tojás | 2 tojás

Termelői tejföl | 2 ek

Lila hagyma, vékonyra szeletelve | 1

Koktélparadicsom, felezve | 3-4

Rukkola | 2 marék

Só és bors | ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS

Olívaolajon lassan pirítjuk a finomra vágott hagymát. Minél lassabban. Közben a nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük igyekezzünk minél hosszabb szálakat reszelni! A burgonyát rádobjuk a hagymára, elsimítjuk. Kb. 3 cm vastagságú burgonyalepénykét formázzunk a nyers burgonyából, és többet már ne kevergessük, hagyjuk szép lassan sülni, míg ropogós, aranybarna nem lesz! Ha ez megtörténik, megfordítjuk, és a másik felét is aranybarnára sütjük. Burgonyától függően több vagy kevesebb sütési idő kellhet, késsel ellenőrizzük.

Együtt tálalunk mindent, a burgonyát megpakoljuk egy kis tejföllel és lila hagymával plusz még egy marék friss salátát is rádobunk.


Megjegyzések