Amennyire ázsiai konyha rajongó vagyok, annyira édes-savanyú rajongó is...
Ezért legtöbbször én magam készítem el itthon, és néha egy kis csavart is viszek a dologba!. Persze erre is vannak szuper receptek sztárséfektől, gyerekkori példaképektől. Érdekes módon valahogy mindig eltalálják az ízlésemet...:P
Szóval ha azon töprengtél éppen, hogyan csempéssz egy extra menő ázsiai fogást az asztalodra, ami eleget tesz a vega étrendnek, akkor a legjobb helyen jársz, mert most megmutatom neked! :D
Hozzávalók 2 adaghoz:
Passzírozott paradicsom | 1 ek
Kukoricakeményítő | 2 tk
Fehérborecet | 1 ek
Szójaszósz | 1 ek
Kínai ötfűszerkeverék | 1 tk
Őszibarack konzerv (leve is)
Lila hagyma, szeletelve | 1
Kaliforniai paprika, sárga és piros| fél-fél
Sárgarépa | 1 szál
Fokhagyma, zúzva, aprítva | 4 gerezd
Gyömbér | 1 ujjnyi
Chili | 1 csipet
Mélyhűtött zöldborsó | 100g
Kínai tojásos tészta
Pak choi
Dolgozd össze egy tálban a passzírozott paradicsomot a kukoricakeményítővel, löttyintsd hozzá az ecetet, a szójaszószt és szórd bele az ötfűszerkeveréket. Szűrd le az őszibarackkonzerv levét, öntsd a tálba, alaposan keverd össze. Tegyél a tűzhelyre nagy lángon egy tapadásmentes vagy wok serpenyőt. Tisztítsd meg a zöldségeket, majd csíkozd vékonyra; ahogy elkészültél, dobd mindet a serpenyőbe. Időnként rázogatva pirítsd szárazon míg itt-ott kezdenek barna színt kapni. Tisztítsd meg a fokhagymákat és a gyömbért, aprítsd finomra a chilipaprikával együtt, aztán mehet a serpenyőbe. Löttyints az egészhez 1 evőkanál olajat. Rázva pirítsd 2 percig, majd keverd hozzá a szószt a tálból. Vágd gerezdekre az őszibarackot, és a zöldborsóval együtt mehetnek a serpenyőbe. Darabold fel a pak choit, forgasd össze a többi összetevővel.
Mérsékeld alacsonyra a lángot, egy lábosban főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint, és tegyél félre egybögrényit a keményítőtartalmú főzővizéből.
Tálald a fogást a tésztával, és szórd meg szezámmaggal (opcionális).
Én most tésztát választottam, de ugyanolyan pompás rizzsel illetve, ebben a receptben őszibarackot használtunk, viszont remekül működik a még inkább hagyományos ananásszal is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése