Zöldségropogós, frissítő uborkás-túrós mártogatós


 

Imádok snacket készíteni! Nagyon kreatívan lehet őket elkészíteni, és a fogyasztók is megvadulnak érte:D  Mégsem lehet folyton popcornt meg a hasonló standard cuccokat fogyasztani az izgi sorozatok mellé... :Dd

Szóval egy isteni zöldségropogóst készítettem ma, frissítő uborkás-túró mártogatóssal! ;)



Hozzávalók: 


Cukkini | 1

Sárgarépa | 1 

Újhagyma | 2

Rétestészta lapok | 3 db

Olívaolaj 

Fokhagyma | 1 gerezd

Petrezselyem, aprítva | 1 csokor

Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint




Mártogatós:


Kígyóuborka | Fél

Termelői rögös túró, összetörve | 1 csésze

Termelői tejföl | 3 ek

Citrom leve | 0,5

Só és bors 


Elkészítés: 

Előmelegítjük a sütőt 200C hőfokra.

A zöldségeket vékony hosszú szálakra vágjuk, majd kevés olívaolajon, hirtelen lepirítjuk. Adunk hozzá, fokhagymát, petrezselymet, sót és borsot. Ha már egy kissé elkezdett összeesni, de még ress kivehetjük egy tányérra hűlni. 

Ha már tudunk vele dolgozni, egy réteslapot kikenünk olívaolajjal és vékonyan a magunk felöli oldalról kezdve pakolunk bele a zöldségekből. Szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bevont tepsire helyezzük. Ezt ismételgetjük míg van hozzávalónk. Ha a tekercsek készen vannak, a tepsiben még egyszer átkenjük olívaolajjal és megszórjuk szezámmaggal. 

Mehet is be a sütőbe 7-10 percre, míg aranybarna nem lesz. 

Közben összedobhatjuk a mártogatóst, ami mindössze annyi, hogy felkockázzuk az ubit, egy kisebb tálba helyezzük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromlevet és sózzuk, borsozzuk.

Ha kész a ropogós is, hagyjuk pihenni 5-6 percet és már tálalhatjuk is. 

Megjegyzések