Imádok snacket készíteni! Nagyon kreatívan lehet őket elkészíteni, és a fogyasztók is megvadulnak érte:D Mégsem lehet folyton popcornt meg a hasonló standard cuccokat fogyasztani az izgi sorozatok mellé... :Dd
Szóval egy isteni zöldségropogóst készítettem ma, frissítő uborkás-túró mártogatóssal! ;)
Hozzávalók:
Cukkini | 1
Sárgarépa | 1
Újhagyma | 2
Rétestészta lapok | 3 db
Olívaolaj
Fokhagyma | 1 gerezd
Petrezselyem, aprítva | 1 csokor
Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint
Mártogatós:
Kígyóuborka | Fél
Termelői rögös túró, összetörve | 1 csésze
Termelői tejföl | 3 ek
Citrom leve | 0,5
Só és bors
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200C hőfokra.
A zöldségeket vékony hosszú szálakra vágjuk, majd kevés olívaolajon, hirtelen lepirítjuk. Adunk hozzá, fokhagymát, petrezselymet, sót és borsot. Ha már egy kissé elkezdett összeesni, de még ress kivehetjük egy tányérra hűlni.
Ha már tudunk vele dolgozni, egy réteslapot kikenünk olívaolajjal és vékonyan a magunk felöli oldalról kezdve pakolunk bele a zöldségekből. Szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bevont tepsire helyezzük. Ezt ismételgetjük míg van hozzávalónk. Ha a tekercsek készen vannak, a tepsiben még egyszer átkenjük olívaolajjal és megszórjuk szezámmaggal.
Mehet is be a sütőbe 7-10 percre, míg aranybarna nem lesz.
Közben összedobhatjuk a mártogatóst, ami mindössze annyi, hogy felkockázzuk az ubit, egy kisebb tálba helyezzük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromlevet és sózzuk, borsozzuk.
Ha kész a ropogós is, hagyjuk pihenni 5-6 percet és már tálalhatjuk is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése