Ha lenne egy ragu amiben minden egyszerre megtalálható és az ízvilága felér egy tornádóval, szerintem ez lenne az...
Nagyon régen dobtam össze egy keleties stílusú, krémes ragut. Szerencsére ma úgy ébredtem, hogy megállíthatatlan vagyok és beszerzek hozzá mindent a piacon.
Szóval lássuk is a kókuszkrémes vöröslencse ragut, friss bébispenóttal és chilis tofuval.
Hozzávalók:
Vöröslencse | 1 csésze
Kókuszkrém | 1 ek
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Sárgarépa, reszelve | 1 db
Fokhagyma, reszelve | 2 gerezd
Gyömbér, reszelve | 1 ujjnyi
Őrölt római kömény | 1 tk
Curry | 2 tk
Tikka masala | 1 tk
Őrölt zöld kardamom | 1 tk
Őrölt füstölt paprika | 1 tk
Só és bors | ízlés szerint
Friss bébispenót
Passzírozott paradicsom | 1 ek
Tofu felkockázva pàcban:
Tofu |
Garam masala | 1 tk
Fokhagyma | 1 gerezd
Chilipehely | 1 tk
Só és bors
Olívaolaj | 1 ek
A sütőt előmelegítjük 200C hőfokra.
A lencsét beáztatjuk 2 órára.
A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért olajon lepirítjuk 4-5 perc alatt. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, majd újabb pirítás. Jöhetnek a fűszerek szépen sorban, amivel szintén 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a passzírozott paradicsom, majd egy utolsó pirítás. Beleborítjuk a lencsét az áztató vízzel együtt, összekeverjük és puhára főzzük. A tofukat egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és mehet be a sütőbe 15-20 percre.
A kókuszkrémmel besűrítjük a ragut és ezzel készen is vagyunk. Tálalásnál a ragu az első, majd hozzákeverjük a bébispenót leveleket és rápakoljuk a sült tofut.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése