Vöröslencse Ragu, Chilis Sült Tofu


 

Ha lenne egy ragu amiben minden egyszerre megtalálható és az ízvilága felér egy tornádóval, szerintem ez lenne az...

Nagyon régen dobtam össze egy keleties stílusú, krémes ragut. Szerencsére ma úgy ébredtem, hogy megállíthatatlan vagyok és beszerzek hozzá mindent a piacon. 

Szóval lássuk is a kókuszkrémes vöröslencse ragut, friss bébispenóttal és chilis tofuval.


Hozzávalók: 


Vöröslencse | 1 csésze

Kókuszkrém | 1 ek

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 

Sárgarépa, reszelve | 1 db

Fokhagyma, reszelve | 2 gerezd

Gyömbér, reszelve | 1 ujjnyi 

Őrölt római kömény | 1 tk

Curry | 2 tk

Tikka masala | 1 tk

Őrölt zöld kardamom | 1 tk

Őrölt füstölt paprika | 1 tk

Só és bors | ízlés szerint

Friss bébispenót

Passzírozott paradicsom | 1 ek


Tofu felkockázva pàcban:

Tofu | 

Garam masala | 1 tk

Fokhagyma | 1 gerezd

Chilipehely | 1 tk

Só és bors

Olívaolaj | 1 ek


A sütőt előmelegítjük 200C hőfokra.

A lencsét beáztatjuk 2 órára.

A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért olajon lepirítjuk 4-5 perc alatt. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, majd újabb pirítás. Jöhetnek a fűszerek szépen sorban, amivel szintén 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a passzírozott paradicsom, majd egy utolsó pirítás. Beleborítjuk a lencsét az áztató vízzel együtt, összekeverjük és puhára főzzük.  A tofukat egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és mehet be a sütőbe 15-20 percre.

A kókuszkrémmel besűrítjük a ragut és ezzel készen is vagyunk. Tálalásnál a ragu az első, majd hozzákeverjük a bébispenót leveleket és rápakoljuk a sült tofut.


Megjegyzések