Nagyon sokszor egy jó étel a kreativitástól lesz izgalmas és hívogató. Ezért javaslom legyen több türelmünk és kitartásunk! Az ötleteink megvalósíthatóak! :)) A most következő kaja kifogott már rajtam párszor, ugyanis folyton kiszakadtak a labdák, mert túl vékonyra nyújtottam a tésztát, de nyugi! Eljött az igazság pillanata.
Paradicsomos töltött gnocchik!! :OO
Egészen durvának hangzik...és nem csak hangzik. ;) Nagyon jó kis találmány, gyorsan el lehet készíteni és rengeteg féleképpen lehet variálni. Én most töltöttem a tésztába caprino lágy sajtot és ezt egy isteni bazsalikomos paradicsomszószban forgattam bele.
Hozzávalók:
Burgonya, főzve, törve | 2
Házi tojás | 1
Liszt | amennyit felvesz
Olasz hámozott paradicsom konzerv | 0,5
Friss bazsalikom | 1 csokor
Caprino lágy sajt | 80 g
Só | 2-3 csipet
Őrölt bors | 1 csipet
Cheddar reszelve
A tésztát összegyúrom, majd 3 részre osztva henger alakúra nyújtom. Egy kicsit nagyobb szeletekre vágom, mint a hagyományos gnocchit, mivel ezeket még meg kell tölteni sajttal. A darabokat kilapítjuk, majd a közepébe helyezzük a sajtot, összezárjuk és golyókat formázunk a kezünk segítségével. A kész töltött gnocchikat lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük, majd félretesszük.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd mehet bele a konzerv hámozott paradicsom, amit egy krumplinyomóval összepasszírozok. Mehetnek bele a fűszerek és a friss bazsalikom. Összefőzzük és nincs is más dolgunk, mint beleforgatni az isteni gnocchikat.
A végen teli reszeljük cheddarral és már lehet is tálalni.
Egii!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése