Paradicsomos Töltött Gnocchi


 

Nagyon sokszor egy jó étel a kreativitástól lesz izgalmas és hívogató. Ezért javaslom legyen több türelmünk és kitartásunk! Az ötleteink megvalósíthatóak! :))  A most következő kaja kifogott már rajtam párszor, ugyanis folyton kiszakadtak a labdák, mert túl vékonyra nyújtottam a tésztát, de nyugi! Eljött az igazság pillanata. 

Paradicsomos töltött gnocchik!! :OO

Egészen durvának hangzik...és nem csak hangzik. ;) Nagyon jó kis találmány, gyorsan el lehet készíteni és rengeteg féleképpen lehet variálni. Én most töltöttem a tésztába caprino lágy sajtot és ezt egy isteni bazsalikomos paradicsomszószban forgattam bele.


Hozzávalók:


Burgonya, főzve, törve | 2

Házi tojás | 1

Liszt | amennyit felvesz

Olasz hámozott paradicsom konzerv | 0,5

Friss bazsalikom | 1 csokor

Caprino lágy sajt | 80 g 

Só | 2-3 csipet

Őrölt bors | 1 csipet

Cheddar reszelve


A tésztát összegyúrom, majd 3 részre osztva henger alakúra nyújtom. Egy kicsit nagyobb szeletekre vágom, mint a hagyományos gnocchit, mivel ezeket még meg kell tölteni sajttal. A darabokat kilapítjuk, majd a közepébe helyezzük a sajtot, összezárjuk és golyókat formázunk a kezünk segítségével. A kész töltött gnocchikat lobogó sós vízben pár perc alatt készre főzzük, majd félretesszük. 

Közben elkészítjük a paradicsomszószt.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd mehet bele a konzerv hámozott paradicsom, amit egy krumplinyomóval összepasszírozok. Mehetnek bele a fűszerek és a friss bazsalikom. Összefőzzük és nincs is más dolgunk, mint  beleforgatni az isteni gnocchikat.

A végen teli reszeljük cheddarral és már lehet is tálalni. 

Egii!


Megjegyzések