Karakteres vurstlis étel! Sok filmben is láthatjuk ezt a “pálcás hot dogként” is ismert ismert finomságot. Jól gondoljátok, ma corn dogot készítettem nektek. Egyszerűen menő partykaja, amire mindenki szívesen rá fog menni. Vega borsóvirslit használtam hozzá, ami nálam különdíj nyertes.
Hozzávalók:
Kukoricaliszt | 65 g
Finomliszt | 65 g
Házi tojás | 1
Termelői Tej | 1,5 dl
Vörös cheddar szeletek | 4
Saslik fapálcikák | 4 db
Vegán virsli | 4 db
New York style mustár
Ketchup
A sütéshez beszereztem a legkisebb lábost, amit találtam így nem mell annyi olajat használni. A virsliket vörös cheddar lapokba tekerem szorosan és 15 percre a hűtőbe teszem.
Egy mélyebb edényben kikeverem a tésztát. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat (itt szitát használok). Jöhet az összekeverés, míg sűrű selymes állagot nem kapunk.
Az olajat oda is teszem forrósodni alacsony/közepes lángon.
A virsliket pálcikára húzom és alaposan belemártogatom a tésztába, majd átrakom az olajba, ahol forgatva aranybarnára sütöm. Ha kész az összes virsli, hagyom pihenni 5 percet.
Jöhet is a tálalás! Esztétikusan meglocsolom prémium ketchuppal és mustárral és már mehet is a burkolás.
Egii!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése