Vega Chili


Garantálom, hogy ez fixen a legjobb vega chili, amit valaha elkészítettél!:Dd
Néhány menő cuccal ezt is feldobtam, mint pl a fekete rizs, illetve a házi tortillám, ami pofon egyszerű és rohadtul megéri elkészíteni hozzá! :D A lassan főzött édesburgonyás-babos ragut már nem is részletezem.... :| Lássuk is mire van szükségünk hozzá!


Hozzávalók 2 adaghoz:


Cannellini bab | 1 konzerv

Hámozott paradicsom, szétnyomkodva | 1 konzerv

Édesburgonya, kisebb db | 2 

Sárga és piros kaliforniai paprika | 2

Lila hagyma, durvára aprítva,  | 1 + 0,5 a salsához

Fokhagyma, reszelve | 4

Friss koriander | 1 csokor

Fekete rizs | 1 bögre

Tortilla lapok, kukoricás, kisebb méretű, 3szögekre vágva | 2-3 db

Lime, héja és leve | 1 

Krémes joghurt | 150ml

Tabasco szósz 


Előmelegítjük a sütőt 220C hőfokra.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és hozzáadjuk a hagymát. Pirítjuk 2-3 percig, majd jöhet a fokhagyma. Szintén pirítás 3-4 percig. Mehet bele a paradicsom püré, a bab, az édesburgonya és a hámozott paradicsom (összezúzva), a chili paprika, és a fűszerek. Összekeverjük, majd lassú/közepes lángon főzzük 40-50 percig fedő alatt. 

Közben elkészítjük a fekete rizst, és összedobunk egy fincsi salsát.

Ezek után a torillákat 4 részre daraboljuk, megkenjük olívaolajjal és bedobjuk a sütőbe x percre. 

Ha kész, nincs más hátra mint összeállítani egy megnyerő tálat, amire az összes cuccból pakolunk, viszont pluszban megborítjuk joghurttal és tabasco szósszal is, hogy teljes legyen az összhang.

Megjegyzések