Vega Paraszttarhonya

 


Amikor már azt hinnéd kifogytam a magyaros ételek menő vega verzióiból... Akkor hozok egy paraszt tarhonya receptet, amihez ráadásul egy nagyon extra vegán kolbászt használtam és jó sok füstölt paprikát! ;)) A végeredmény természetesen ismét botrányosan jó lett, szóval ha van rá egy kis időtök próbáljátok ki mindenképpen! :D

Az étel a legtöbb savanyúsággal ideális!


Hozzávalók:


Rusztikus tarhonya | 1 bögre

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1

Fokhagyma, reszelve | 3 gerezd

Tv paprika, finomra aprítva | 1

Passzírozott paradicsom | 3 ek

Őrölt kömény | 1 tk

Őrölt füstöltpaprika | 3 tk

Só és bors | ízlés szerint

Víz | 6dl+ha idő előtt felszívja pótoljuk

Burgonya, kockázva, hámozva | 2 közepes

Vegán kolbász, vékony karikákra szeletelve | 2 


Egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a vegán kolbász szeleteket, majd utána a tarhonyát is. Ha kész, külön egy kisebb tálkába helyezzük őket. Ugyanebben a serpenyőben elkezdem pirítani a vöröshagymát 4-5 percig. Sózom, majd jöhet a fokhagyma, amivel szintén pirítom 2-3 percig figyelve arra, hogy ne égjen le.

Jöhet a tv paprika és a passzírozott paradicsom. Dinsztelem kb 5 percig, majd hozzáadok 1 dl vizet, amit szépen elfőzök. Majd ismétlem a folyamatot még 1x. Jöhet bele a tarhonya, majd a fűszerek. Szépen elkeverjük és felhúzzuk 6 dl vízzel. Kb. 40 percig rotyogtatjuk közepes lángon, közben néha átkeverjük. Ha túl hamar elfogyna a víz, nyugodtan pótoljuk. 20 perc elteltével adjuk hozzá a burgonyát. 

Ha a víz kellőképpen elfőtt, a tarhonya és burgonya megpuhult, utófűszerezzük ha szükséges. Tálalásnál egy csapott evőkanál tejföllel és friss petrezselyemmel dobjuk fel az ételt. Savanyúságot ne feledjük, én a csípős paprikában hiszek! :Dd

Egi!

Megjegyzések