Fordított Leveles Pizza



A fordított leveles pizza egy nagyon egyszerű módja annak, ha egy ízletes közösségi kajával szeretnénk feldobni a házibulit! :Dd De otthoni sorozatozáshoz is kiváló választás... Feltétnek szinte bármilyen zöldségeket választhatunk, amiket kedvelünk és eltudjuk képzelni a pizza világában. :D Ez az étel extra egyszerűen elkészíthető. Ja, és ne pislogjatok, mert brutál gyorsan kész van! ;)


Hozzávalók: 


Friss zöldségek, rusztikusra darabolva pl | cukkini, sárga kaliforniai paprika, koktél pari trió, lila hagyma, gomba

Friss bazsalikom | 1 csokor

Fokhagyma, szeletelve | 2 gerezd

Leveles tészta | 1 csomag

Mozzarella, tépkedve | 125g

Só és bors | 2-3 csipet

Oregánó | 2 csipet

Balzsamecet krém 


Előmelegítjük a sütőt 200C hőfokra.

Megtisztítjuk a zöldségeket, és feldaraboljuk amolyan rusztikus stílusban. 

A burgonyát és a cukkinit pedig ultra vékonyra szeleteljük (lehet használni a hámozót ilyenkor😉 ). Mehet bele a tepsibe, majd fűszerezzük (oregánó, só és bors) és meglocsoljuk olívaolajjal. Összeforgatjuk, majd mehet be a sütőbe kb 20-25 percre. 

Közben néha forgassuk át, hogy ne tapadjon oda.

Közben vegyük ki a leveles tésztát és hagyjuk pihenni kb 20 percet szobahőmérsékleten. Ha kész a zöldség hagyjuk 10 percig hűlni, majd terítsük be a tésztalappal. A széleinél nyomkodjuk be, szinte alá, és dobjuk vissza a sütőbe 15-20 percre. Ha aranybarna a tészta vehetjük is ki. Elválasztjuk óvatosan a széleit, majd egy vágódeszka segítségével kifordítjuk a tepsiből határozott mozdulattal, vigyázva, hogy ne égessük rommá magunkat. Locsoljuk meg balzsamecet krémmel, tépkedjünk rá mozzarella és bazsalikom darabokat és meg is vagyunk. Szeletelhetjük, ehetjük. 


Egii!! 

Megjegyzések