Ami ma terítékre kerül: egy isteni tofu katsu, pirított kókuszos rizzsel! :D Az étel ízvilága nagyon extra, mégis egyszerű, mindössze pár különlegesebb fűszerre van szükségünk, amiket manapság szinte bárhol be tudunk szerezni. Amit még kiemelnék, hogy most kipróbálhatjátok - ha még esetleg nem történt meg - az Ázsiában használt Panko panírmorzsát. Nyugi gyerekek, egyszerűen szenzációs.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Tofu, egy éjszakára fagyasztva | 300g
Sárgarépa, kockázva | 2 szál
Panko panírmorzsa
Gyömbér, reszelve | 5cm-es db
Vöröshagyma, aprítva | 1
Fokhagyma, reszelve | 2 gerezd
Mangó chutney | 1 ek
Friss koriander | 1+1 csokor a díszítéshez
Friss chili, vékonyra szeletelve | 1
Víz | 150ml
Basmati rizs | 1 bögre
Kókuszreszelék | 2-3 ek
Garam masala | 1 tk
Curry | 1 tk
Só és bors | ízlés szerint
Elsőként a tofuval kezdek foglalkozni. Leöntöm a folyadékot róla és 30 percre papírtörlőbe csavarom, majd ráteszek egy nehezéket (vágódeszka). Egy műanyag tálba helyezem, lefóliázom és egy éjszakára a fagyasztóba dobom. Másnap kiolvasztom, majd a keletkezett folyadékot ismét leöntöm és a tofut papírtörlőbe csavarom 30 percre. Nagyon fontos folyamat semmiképpen ne hagyjuk el. Ha kész, felezzük a tofut, lekerekítjük a széleket és beszórjuk fűszerrel (kínai 5 fűszer, feketebors, só). Innentől egy egyszerű panírozás következik, viszont a lisztbe is teszünk a fűszerekből és nagyon ajánlott panko panírmorzsát használni. Ha bepaníroztuk bő olajban kisütjük a tofukat.
Jöhet ragu! Egy serpenyőben, olajat hevítek és hozzáadom a vöröshagymát, amit 2-4 percig pirítok. Jöhet mellé a gyömbér és a fokhagyma, amivel további 2-4 percet pirítom. Hozzáadom az előkészített répát, majd a fűszereket, amivel alaposan összekeverem. A tökéletesség jegyében adok hozzá 1 ek. mango chutneyt, majd felhúzom vízzel. 7-8 percig főzöm, sózom, borsozom ha még szükséges, illetve ha nem elég sűrű egy nagyon kevés kukoricakeményítővel orvosoljuk a problémát.
Ezek után elkészítjük a basmati rizst, amihez kókuszreszeléket pirítunk és összeforgatjuk a kész rizzsel (hagyjunk meg egy keveset szórásnak ;)). A tofu katsut szépen felszeleteljük és együtt tálaljuk a raguval és a rizzsel. Beszórjuk a kókuszreszelékkel és friss korianderrel, na meg egy kevés chili is mehet rá.
Egii!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése