Epres-Áfonyás Crumble

 



Nem tudom van-e ember a földön, akinek ne lágyulna el a szíve egy isteni epres-áfonyás crumbletól.... Ja meg pár gombóc vaníliafagyitól, haha! Szóval nyugodtan adagoljuk szeretteinknek dögivel. 

Hölgyeim és uraim tessenek megkapaszkodni, mert nem egy hétköznapi desszertke következik!


Hozzávalók:

Fagyasztott eper | 750g

Áfonya | 100g

Minőségi vaníliafagyi 

Barnacukor | 2-3 ek


Morzsa:

Lágy nádcukor | 40g

Barnacukor | 50g

Vaj, hidegen | 90g

Liszt | 120g

Só | 1 csipet


Előmelegítjük a sütőt 190C hőfokra.

A morzsával kezdünk foglalkozni, amit egyszerűen összemorzsolunk a cukrorral a liszttel és a vajjal egy közepes tálban.

Ha kész, és egy morzsás állagot kaptunk, mehetnek a gyümik egy serpenyőbe forraláshoz. Ha elkezdtek levet engedni mehet bele a cukor és a narancslé. Forraljuk további 2-3 percig, majd átszedjük egy kerámia sütőedénybe. A tetejére morzsoljuk a tésztát és mehet is be a sütőbe x percre. 

Ha kész, egy mélyebb tányérba szedünk 1-2 szedőkanálnyit és pakolunk rá egy gombóc vaníliafagyit is.

Egii!

Megjegyzések