Nem tudom van-e ember a földön, akinek ne lágyulna el a szíve egy isteni epres-áfonyás crumbletól.... Ja meg pár gombóc vaníliafagyitól, haha! Szóval nyugodtan adagoljuk szeretteinknek dögivel.
Hölgyeim és uraim tessenek megkapaszkodni, mert nem egy hétköznapi desszertke következik!
Hozzávalók:
Fagyasztott eper | 750g
Áfonya | 100g
Minőségi vaníliafagyi
Barnacukor | 2-3 ek
Morzsa:
Lágy nádcukor | 40g
Barnacukor | 50g
Vaj, hidegen | 90g
Liszt | 120g
Só | 1 csipet
Előmelegítjük a sütőt 190C hőfokra.
A morzsával kezdünk foglalkozni, amit egyszerűen összemorzsolunk a cukrorral a liszttel és a vajjal egy közepes tálban.
Ha kész, és egy morzsás állagot kaptunk, mehetnek a gyümik egy serpenyőbe forraláshoz. Ha elkezdtek levet engedni mehet bele a cukor és a narancslé. Forraljuk további 2-3 percig, majd átszedjük egy kerámia sütőedénybe. A tetejére morzsoljuk a tésztát és mehet is be a sütőbe x percre.
Ha kész, egy mélyebb tányérba szedünk 1-2 szedőkanálnyit és pakolunk rá egy gombóc vaníliafagyit is.
Egii!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése