Isteni fűszeres babgolyók, sültpaprikás- paradicsomos szószban...
Nagyon kemény ízorgia! 😁😁 Én egy limeos kuszkusz salit csináltam hozzá, amit ha csak belepakolunk egy buci/zsemle közé is fantasztikus variációk születhetnek. Nagyon egyszerűen készül el, robotgép segítségével.
Hozzávalók:
Kápia paprika, csumázva | 1
Passzírozott paradicsom | 1 konzerv
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 fej
Fokhagyma, reszelve | 1 gerezd
Őrölt kömény | 1 tk
Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint
Babgolyók:
Vörösbab | 1 konzerv
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 kisebb fej
Fokhagyma, reszelve | 1
Zab | 3 ek
Zsemlemorzsa | 2 ek
Füstölt őrölt paprika | 2 tk
A golyókkal kezdek első soron foglalkozni. Ehhez egy lábosban olajat hevítek, hozzáadom a hagymát, sózom, majd 4-5 perc alatt lepirítom. Ráreszelem a fokhagymát és további 2-3 percig pirítom. A többi hozzávalóval együtt a robotgépbe teszem és pépesre aprítom (kb. 1-2 perc alatt). Ha kész, 30 percre a hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a kápia paprikát, majd eltávolítjuk a héját. Közben lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát 4-5 perc alatt. Sózzuk, fűszerezzük majd hozzáborítjuk a passzírozott paradicsomot. A paprikát daraboljuk, majd mehet is a paradicsomhoz. Együtt főzzük 5-6 percig, majd botmixerrel pépesítjük. A babos masszához egy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisebb labdákat formázunk és alacsony lángon alaposan átsütjük. A golyókat a paradicsomos szósszal tálaljuk, friss petrezselyemmel.
Egii!
Mi az a robotgép?
VálaszTörlésKéses aprító
Törlés