Babgolyók, sültpaprikás-paradicsomos szószban


 

Isteni fűszeres babgolyók, sültpaprikás- paradicsomos szószban...

Nagyon kemény ízorgia! 😁😁 Én egy limeos kuszkusz salit csináltam hozzá, amit ha csak belepakolunk egy buci/zsemle közé is fantasztikus variációk születhetnek. Nagyon egyszerűen készül el, robotgép segítségével.


Hozzávalók: 

Kápia paprika, csumázva | 1 

Passzírozott paradicsom | 1 konzerv

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 fej

 Fokhagyma, reszelve | 1 gerezd 

Őrölt kömény | 1 tk

Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint


Babgolyók:

Vörösbab | 1 konzerv

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 kisebb fej

Fokhagyma, reszelve | 1

Zab | 3 ek

Zsemlemorzsa | 2 ek

Füstölt őrölt paprika | 2 tk


A golyókkal kezdek első soron foglalkozni. Ehhez egy lábosban olajat hevítek, hozzáadom a hagymát, sózom, majd 4-5 perc alatt lepirítom. Ráreszelem a fokhagymát és további 2-3 percig pirítom. A többi hozzávalóval együtt a robotgépbe teszem és pépesre aprítom (kb. 1-2 perc alatt). Ha kész, 30 percre a hűtőbe tesszük.  Egy serpenyőben alaposan lepirítjuk a kápia paprikát, majd eltávolítjuk a héját. Közben lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát 4-5 perc alatt. Sózzuk, fűszerezzük majd hozzáborítjuk a passzírozott paradicsomot. A paprikát daraboljuk, majd mehet is a paradicsomhoz. Együtt főzzük 5-6 percig, majd botmixerrel pépesítjük. A babos masszához egy serpenyőben olajat hevítünk, majd kisebb labdákat formázunk és alacsony lángon alaposan átsütjük. A golyókat a paradicsomos szósszal tálaljuk, friss petrezselyemmel. 


Egii!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése