Egy nagyon menő kis kaja ötletet találtam, és egyből magamra ismertem benne, szóval gondoltam meg is mutatom nektek!
Ha egy gyorsan összedobható könnyedebb ételre vágyunk és imádjuk a pizzához köthető ízeket, javaslom, hogy szerezzük be a legjobb paradicsom passatát, amit találunk, isteni buffala mozzarellát és dobjunk össze egy olasz stílusú pita pizzát!
Hozzávalók 4 pizzához:
Teljes kiőrlésű pita | 3-4 db
Paradicsom passata | 300 ml
Buffala mozzarella | 125 g
Bazsalikom | 1 csokor
Rukkola | 4 csokor
Padlizsán | 3-4 szelet
Fokhagyma, aprítva | 1 gerezd
Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 250C hőfokra. (Ha van otthon, használjunk bátran pizzakövet). A paradicsomszósszal kezdünk! Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, majd jöhet vele a paradicsom passata. Felforraljuk, és fűszerezzük. Tovább forraljuk míg veszít a folyadékból és sűrű masszává nem válik. Hozzáadjuk a bazsalikomot és alaposan elkeverjük. Le is vehetjük a tűzről.
Közben előkészítjük a feltéteket. Összetépkedjük a mozzarellát, a padlizsánt felszeleteljük (vékonyabb szeletekre) és besózzuk. A koktélparadicsomot szeleteljük. Mehet is az összeállítás.
Én most 2 félét csináltam: egy padlizsánosat és egy sült paradicsomos-rukkolásat.
A pitákat kissé bespricceljük vízzel, majd megkenjük a szósszal. Jöhet a padlizsán az egyikre, a másik marad üresen. Megpakoljuk mozzaerellával mind a kettőt, majd gyorsan bedobjuk a sütőbe (nem jó ha sokáig nyitva van a sütő ajtaja. :D)
7-8 percig sütjük, majd egy fa deszkára tesszük. Megpakoljuk rukkolával és locsolunk rá olívaolajat. Hagyjuk 5 percig pihizni és már jöhet is a várva várt kóstolás.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése