Olasz Stílusú Pita Pizza

 


Egy nagyon menő kis kaja ötletet találtam, és egyből magamra ismertem benne, szóval gondoltam meg is mutatom nektek!

Ha egy gyorsan összedobható könnyedebb ételre vágyunk és imádjuk a pizzához köthető ízeket, javaslom, hogy szerezzük be a legjobb paradicsom passatát, amit találunk, isteni buffala mozzarellát és dobjunk össze egy olasz stílusú pita pizzát!


Hozzávalók 4 pizzához:


Teljes kiőrlésű pita | 3-4 db

Paradicsom passata | 300 ml

Buffala mozzarella | 125 g

Bazsalikom | 1 csokor

Rukkola | 4 csokor

Padlizsán | 3-4 szelet

Fokhagyma, aprítva | 1 gerezd

Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint


Elkészítés: 

Előmelegítjük a sütőt 250C hőfokra. (Ha van otthon, használjunk bátran pizzakövet). A paradicsomszósszal kezdünk! Egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, majd jöhet vele a paradicsom passata.  Felforraljuk, és fűszerezzük. Tovább forraljuk míg veszít a folyadékból és sűrű masszává nem válik. Hozzáadjuk a bazsalikomot és alaposan elkeverjük. Le is vehetjük a tűzről.

Közben előkészítjük a feltéteket. Összetépkedjük a mozzarellát, a padlizsánt felszeleteljük (vékonyabb szeletekre) és besózzuk.  A koktélparadicsomot szeleteljük.  Mehet is az összeállítás. 

Én most 2 félét csináltam: egy padlizsánosat és egy sült paradicsomos-rukkolásat. 

A pitákat kissé bespricceljük vízzel, majd megkenjük a szósszal. Jöhet a padlizsán az egyikre, a másik marad üresen. Megpakoljuk mozzaerellával mind a kettőt, majd gyorsan bedobjuk a sütőbe (nem jó ha sokáig nyitva van a sütő ajtaja. :D)

7-8 percig sütjük, majd egy fa deszkára tesszük. Megpakoljuk rukkolával és locsolunk rá olívaolajat. Hagyjuk 5 percig pihizni és már jöhet is a várva várt kóstolás.


Megjegyzések