Az egyik legszebb zöldség szerintem a pagodakarfiol, mindig lenyűgöz, hogy ennyire egyenletesre tud fejlődni. És az az igazság, szeretem tésztával ötvözni, úgyhogy ma egy menő olaszos penne lesz terítéken! ;))
Hozzávalók 2 adaghoz:
Olívaolaj | 3-4 ek
Pagodakarfiol (levele is), rózsákra bontva | 1 közepes fej
Koktélparadicsom, felezve | 4-5 db
Aszalt paradicsom, kockázva | 3-4 db
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Fokhagyma, zúzva aprítva | 1 gerezd
Penne tészta | 1,5 bögre
Ördögszekér gomba, kis kockákra vágva | 2
Érlelt cheddar
Friss bazsalikom | 1 csokor
Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint
Elkészítés:
Megtisztítom a zöldségeket és a karfiol leveleit egy magasabb falú keverőtálba teszem.
Kifőzöm a tésztát, majd a főzővízből félreteszek kb 1 bögrényit. A karfiolt szintén főzöm sós vízben, kb 5 percig, hogy harapható maradjon.
Közben kevés olajon lepirítom a gombát és a koktélparikat. Ha kész, félreteszem egy tányérra. Jöhet még egy 3 ek olívaolaj, majd a hagymák. Enyhén sózom és 4-5 percig pirítom. Közben a tálba öntöm a fele főzővizet, a cheddart, a bazsalikomot, sót és borsot. A levelekkel együtt pépesre daráljuk egy botmixer/robotgép segítségével. Mehet a hagymákhoz az aszalt paradicsom (kicsi az olajból is;) ), amivel szintén 1-2 percig pirítom. Jöhet a fűszeres pép, a paradicsomok és a gomba. Főzzük kb 5 percig. Hozzáadjuk a karfiolt is és határozottan elkeverjük. Utolsó lépés következik: beleborítjuk a tésztát és összeforgatjuk a karfiolos raguval. Tálaláskor, reszelünk rá még egy kis cheddart természetesen.
Egi!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése