Pagoda Penne


 

Az egyik legszebb zöldség szerintem a pagodakarfiol, mindig lenyűgöz, hogy ennyire egyenletesre tud fejlődni. És az az igazság, szeretem tésztával ötvözni, úgyhogy ma egy menő olaszos penne lesz terítéken! ;))


Hozzávalók 2 adaghoz:


Olívaolaj | 3-4 ek

Pagodakarfiol (levele is), rózsákra bontva | 1 közepes fej

Koktélparadicsom, felezve | 4-5 db

Aszalt paradicsom, kockázva | 3-4 db

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1

Fokhagyma, zúzva aprítva | 1 gerezd

Penne tészta | 1,5 bögre

Ördögszekér gomba, kis kockákra vágva | 2

Érlelt cheddar

Friss bazsalikom | 1 csokor

Só és frissen őrölt bors | ízlés szerint


Elkészítés: 

Megtisztítom a zöldségeket és a karfiol leveleit egy magasabb falú keverőtálba teszem.

Kifőzöm a tésztát, majd a főzővízből félreteszek kb 1 bögrényit. A karfiolt szintén főzöm sós vízben, kb 5 percig, hogy harapható maradjon. 

Közben kevés olajon lepirítom a gombát és  a koktélparikat. Ha kész, félreteszem egy tányérra. Jöhet még egy 3 ek olívaolaj, majd a hagymák. Enyhén sózom és 4-5 percig pirítom.  Közben a tálba öntöm a fele főzővizet, a cheddart, a bazsalikomot, sót és borsot. A levelekkel együtt pépesre daráljuk egy botmixer/robotgép segítségével. Mehet a hagymákhoz az aszalt paradicsom (kicsi az olajból is;) ), amivel szintén 1-2 percig pirítom. Jöhet a fűszeres pép, a paradicsomok és a gomba. Főzzük kb 5 percig. Hozzáadjuk a karfiolt is és határozottan elkeverjük. Utolsó lépés következik: beleborítjuk a tésztát és összeforgatjuk a karfiolos raguval. Tálaláskor, reszelünk rá még egy kis cheddart természetesen.


Egi!!


Megjegyzések