Színes Sült Kelbimbó Saláta


Sült kelbimbó, sült paprika pisztáciás kuszkusszal. Ugye, még olvasni is jó? :Ddd Oké, legalábbis engem teljesen lázba hoz. Ha őszintének kellene lennem, kiderülne, hogy a kelbimbó soha sem tartozott a kedvenceim közé, ezért ritkán készítem, de ha igen akkor minimum ilyen formában! :Dd Ezzel az én szívem is meglágyul és sokkal nyitottabban állok ehhez az amúgy igen egészséges zöldséghez. Szóval javaslom, hogy aki nem kóstolta még kísérletezzen vele, hogy milyen formában tudja megkedvelni, mert bizony nem lehetetlen! :D


Hozzàvalók: 


Kuszkusz | 2 ek

Kelbimbó |  350 g

Kápia paprika | 1 

Friss petrezselyem, aprítva | 2 csokor

Olívaolaj | 1dl + 2 ek

Gyömbér, reszelve | 5 cm-es db

Fokhagyma, reszelve | 1 gerezd

Őrölt római kömény | 1 tk

Őrölt zöld kardamom | 1 tk

Curry | 1 tk

Őrölt füstölt paprika | 1 tk

Citrom leve | 0,5

Só és bors | ízlés szerint


Előmelegítjük a sütőt 200C hőfokra.

Megtisztítjuk a kelbimbókat, majd hosszában felezzük. Egy zárható kis üvegbe (hogy összerázható legyen) teszünk 1 dl olívaolajat, majd a fűszereket, reszelt fokhagymát és gyömbért. Lezárjuk, majd összerázzuk és ráöntjük a kelbimbóra. Alaposan összeforgatjuk, hogy minden kis levél alá jusson a fűszeres olajból. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd bedobjuk 20 percre a sütőbe. Közben elkészítjük a kuszkuszt a csomagoláson feltüntetett eljárás szerint. 

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd kicsumázzuk a paprikát és úgy ahogy van elkezdjük sütni. Hagyjuk, hogy odapiruljon az egyik oldala, majd átfordítjuk. Ezt ismételjük addig, míg a paprika szépen megfonnyad, így tudjuk majd könnyen eltávolítani a héját. Hagyom hűlni kb. 5 percet, majd megtisztítom és aprítom.

Közben kiveszem a kelbimbót amit rögtön össze is keverek a paprikával. Jöhet hozzá a kuszkusz, a petrezselyem, 2 ek joghurt, és 0,5 gránátalma magjai. Ha nem diétázunk, istenien passzol hozzá egy naan kenyér is. ;)

Tálalásnál facsarunk rá egy kevés friss citromlevet és már kóstolhatunk is. 


Egii!

 

Megjegyzések