Majdnem bácskai, Rizses, De nem hús

 


Akarva-akaratlan, de vegetáriánusként is szeretjük a magyar konyhát. Ezért néha olyan eszközökhöz kell folyamodni, amik szembemennek a szigorú, íratlan szabályokkal. De! Mivel ezek azért vannak, hogy áthágjuk őket, én most gondolkodás nélkül meg is teszem! :Dd De mindenki megnyugodhat, az étel elnevezését cenzúráztam, és nem hasonlítom az eredetihez!!!! Ezért lett a neve: majdnem bácskai rizses, de nem hús. :):D  Szóval ma ismét gyarapítom a szejtános ételek tárházát. Azt hiszem nem is kell mást idéznem, mint egy népszerű humorista szavait: szedjél, egyél, vegyél! :)



Hozzávalók: 


Szejtán, pácolva | 200 g

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1

Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd

Tv paprika, aprítva, magozva | 1

Paradicsom, hámozva, aprítva | 1

Paradicsompüré | 2 tk 

Zöldség alaplé | 3 dl

Víz | 2dl

Friss petrezselyem | 1 csokor

Őrölt kömény | 1 tk

Füstölt őrölt paprika | 2-3 tk

Füst folyadék | 1 tk

Só és bors | ízlés szerint


A szejtánt egy tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk. Egy lábosban olajat hevítünk, majd mehet bele a hagyma és a fokhagyma. Sózzuk, majd pirítjuk 4-5 percig. Jöhet bele a paradicsompüré, amit szintén jól lepirítunk. Hozzáadjuk a tv paprikát és a paradicsomot, főzzük kb. 6-7 percig. Időnként löttyintünk hozzá vizet. Mikor már kezd szétfőni az alap, hozzáadjuk a szejtánt és alaposan összeforgatva főzzük 2-3 percig. Jöhetnek a fűszerek, majd egy átkeverés. Felhúzzuk vízzel és az alaplével. Majd alacsony lángon, lefedve 30 percet főzzük. Közben átmossuk a rizst, és hagyjuk kiszáradni. Egy lábosban olajat hevítünk és lepirítjuk a szemeket. Dupla annyi vizet hozzáöntünk és főzzük amíg fel nem veszi a vizet, majd letakarva hagyjuk pihenni. 

Ha ragu elkészült, hozzáadjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet. Tálalásnál, savanyúság erősen ajánlott😉

Egii!

Megjegyzések