Ugye, jöhet még ikonikus tészta recept?
Bizony, most más kontinensre evezünk, ugyanis egy durva mac&cheeset fogok összeállítani, méghozzá 4 sajtos verzióban! Vargányás-oregánós kenyérmorzsával
Sajtimádóként a gondolatától is elcsuklik a hangom, és megéhezem...
Hozzávalók 1 kisebb tepsi:
Olívaolaj | 3-4 ek
Makaróni tészta | 1 bögre
Kéksajt, morzsolva | 80g
Vörös cheddar, reszelve| 130g
Gouda, reszelve | 100g
Mozzarella | 80g
Sör (skót ha lehet😜) | 100ml
Vöröshagyma, vékonyra szeletelve | 1
Vargánya | 70g
Fokhagyma, aprítva | 1 gerezd
Kézműves kenyérmorzsa | 2-3 marék
Friss oregánó | 1 csokor
Vaj | 40g
Házi tej (szobahőmérsékletű vagy kissé langyosított!!!) | 650ml
Liszt | 50g
Szerecsendió | 1-2 csipet
Fehérbors | 1 csipet
Só | 1-2 csipet
Angol mustár | 1 tk
Mangó chutney | 1 ek
Worcestershire szósz | 1 ek
A sütőt előmelegítjük 200C hőfokra.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük fogkeményre. Kb. fele a rendes főzési időnek. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát. Szép barnára pirítjuk, ügyelve arra, hogy semmiképpen se égjen le. Hozzáadjuk a vajat és habzásig olvasztjuk. Jöhet a liszt és habverővel összedolgozzuk. Jöhet hozzá a tej egyszerre, majd keverés és közepes lángon forralás. Folyamatosan kevergessük. Ha már eléggé besűrűsödött, jöhetnek a sajtok és a sör. Utolsó simításnak fűszerezzük, majd hozzáadjuk a mustárt és a chutneyt.
Hozzákeverjük a tésztát, a worcestersire szószt, rátépkedjük a mozzarellát és mehet is be a sütőbe 15 percre + 5 percre grill fokozaton. Amíg sül elkészítjük a kenyérmorzsát. Először a vargányát pirítjuk le minimális olajon, majd hozzáadjuk az oregánót és a fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd jöhet a kenyérmorzsa. Addig pirítjuk míg szép aranybarna nem lesz.
Ha kész, tálalhatjuk is, friss salátával, a morzsával megszórva.
Egiii
Megjegyzések
Megjegyzés küldése