Gyerekkori throwback: amikor a nyaralóban testemet málnabokor okozta hegek borítják, a szám szélét pedig málnafoltok. Azt hiszem beköszöntött a nyár.... bár kicsit viharos, de mindenki lecseréli lassan a nehezebb kajákat könnyedebb, hideg finomságokra. Előttem is van a kép, ahogy a Balaton-parton, naplementében, feltett lábakkal szürcsölök egy tál hűs bazsalikomos málna levest.... Szóval itt az ideje betérdelni a málnabokrokba és szüretelni serényen!
Ui.: Poloskákkal vigyàzzatok!!
Hozzávalók:
Málna, mosva | 300g
Lime leve | 1/2
Agave szirup | 2 ek
Víz | 2dl
Habtejszín | 100ml
Bazsalikom | 1 csokor
A málnákat egy lábosba dobáljuk és pépesre forraljuk. Adjuk hozzá az agave szirupot, a lime levét, a bazsalikomot és a vizet, majd főzzük további 5 percig. A legvégén öntök rá a tejszínt, majd ezzel együtt botmixer segítségével dolgozzuk krémesre.
Tálaljuk hidegen, tejszínhabbal, friss málnával és bazsalikommal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése