Gombás Al Forno


 

Jöjjön egy gombakeverékes, burgonyás, tojásos al forno, azaz a sütőben elkészült isteni étel, aminél tényleg érvénybe lép az egyszerű, de nagyszerű fogalma! Hiszen ki ne akarna mindent csak összedobálni egy tepsibe, belökni a sütőbe és várni, hogy elkészüljön az isteni fogás. Na, itt is ez történik kérem szépen, az eredmény egyszerűen zseni.... A felső réteg ropogósra sült, alatta krèmes, de határozott réteg következik, közben meg lehet olvasni, tanulni, takarítani vagy bármit amire még időt kell szentelnünk otthon


Hozzávalók 2-3 adaghoz:


Burgonya | 500g

Vöröshagyma, cikkezve | 1

Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2

Olívaolaj 2 ek

Barnacsiperke | 200g

Laskagomba | 150g

Házi tojás | 2

Metélőhagyma, finomra aprítva | 1 csokor

Cottage cheese | 150g

Cheddar sajt | 30-40g

Friss oregánó | 1 csokor

Citromleve | 1/3


Melegítsük elő a sütőt 200C hőfokra. A burgonyákat mossuk át, tisztítsuk meg a hagymát, vágjunk mindent cikkekre. Dobjuk egy nagy tepsibe az egészet a fokhagymákkal együtt. Locsoljunk rá 1 ek. olívaolajat, ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Forgassuk össze, majd mehet be a sütőbe roston 50 percig. 25-30 perc elteltével, a gombákat vágjuk vastagabb szeletekre, forgassuk össze 1-2 ek. olívaolajjal és dobjuk ezt is a tepsibe, további 20 percig süssük. 

Közben verjük fehéredésig a tojásokat, aprítsuk finomra a metélőhagymát, és a cottage cheessel meg 1 ek. olívaolajjal keverjük el. Ha a sütési idő lejárt, öntsük rá a tojásos keveréket a zöldségekre és végül reszeljük rá a cheddart. Süssük további 10 percig vagy amíg aranybarna nem lesz (egy pár perc grill fokozat sem árt, ha van rá lehetőség).  A tetejére, citromos, friss oregánó ütős választás lehet.

Egii!!

Megjegyzések