Ajváros-Gombaragu, plusz a Tofu


 

Jelentem: elkészült a raguk királynője! :D Imádom ezeket a főzelékhez közeli, de már a pörkölttől messze álló kajákat, mert lehet összevissza kombinálni az ízeket akár a hűtőben és a kamrában megmaradt cuccokból. Bevallom, volt hozzá egy recept, kiindulási pontnak, de végül más irányt vett a dolog...:D

Összedobtam egy ajváros, currys, gomba ragut, sült csicseriborsóval, sooook korianderrel.


Hozzávalók 2-3 adaghoz:


Csiperke gomba | 500g

Csicseriborsó | 1 konzerv

Répa, reszelve | 1 nagyobb 

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1

Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd

Tofu, kockázva | 150g

Friss koriander, aprítva | 1 csokor

Paradicsompüré | 1 tk

Ajvár | 2 ek

Tejszín | 150ml

Alaplé | 2 dl

Őrölt curry | 1 tk

Őrölt kömény | 1 tk

Chilli pehely | 1 tk

Citrom leve | 1/2

Só és bors | ízlés szerint


Tofu fűszerezés:


Tikka massala | 1 tk

Őrölt kömény | 1/2 tk

Fokhagyma granulátum | 1/2 tk


Egy serpenyőben 2 ek. olajat melegítünk, és részletekben lepirítjuk benne a gombákat. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.

Ha kész, szedjük tányérra és tegyük félre. A serpenyőben további 3 ek. olajat melegítünk és hozzáadjuk a hagymákat. Sózzuk és pirítjuk 5-6 percig, majd jöhet bele a répa. Összeforgatjuk és további 4-5 percig sütjük. Jöhet hozzá a curry, majd a paradicsompüré és az ajvár, kissé lepirítjuk, majd jöhet az alaplé és a tejszín.

Összekeverjük, majd beletesszük a csicseriborsót és 1-2 percig forraljuk. Mehet a gomba, amivel már csak nagyon kicsit melegítünk a ragun. Fűszerezünk (kömény, só, bors). Tálalásnál friss koriandert használtam, szórtam rá chilipelyhet, és rányomtam fél citrom levét. 

Megjegyzések