Jelentem: elkészült a raguk királynője! :D Imádom ezeket a főzelékhez közeli, de már a pörkölttől messze álló kajákat, mert lehet összevissza kombinálni az ízeket akár a hűtőben és a kamrában megmaradt cuccokból. Bevallom, volt hozzá egy recept, kiindulási pontnak, de végül más irányt vett a dolog...:D
Összedobtam egy ajváros, currys, gomba ragut, sült csicseriborsóval, sooook korianderrel.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
Csiperke gomba | 500g
Csicseriborsó | 1 konzerv
Répa, reszelve | 1 nagyobb
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd
Tofu, kockázva | 150g
Friss koriander, aprítva | 1 csokor
Paradicsompüré | 1 tk
Ajvár | 2 ek
Tejszín | 150ml
Alaplé | 2 dl
Őrölt curry | 1 tk
Őrölt kömény | 1 tk
Chilli pehely | 1 tk
Citrom leve | 1/2
Só és bors | ízlés szerint
Tofu fűszerezés:
Tikka massala | 1 tk
Őrölt kömény | 1/2 tk
Fokhagyma granulátum | 1/2 tk
Egy serpenyőben 2 ek. olajat melegítünk, és részletekben lepirítjuk benne a gombákat. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Ha kész, szedjük tányérra és tegyük félre. A serpenyőben további 3 ek. olajat melegítünk és hozzáadjuk a hagymákat. Sózzuk és pirítjuk 5-6 percig, majd jöhet bele a répa. Összeforgatjuk és további 4-5 percig sütjük. Jöhet hozzá a curry, majd a paradicsompüré és az ajvár, kissé lepirítjuk, majd jöhet az alaplé és a tejszín.
Összekeverjük, majd beletesszük a csicseriborsót és 1-2 percig forraljuk. Mehet a gomba, amivel már csak nagyon kicsit melegítünk a ragun. Fűszerezünk (kömény, só, bors). Tálalásnál friss koriandert használtam, szórtam rá chilipelyhet, és rányomtam fél citrom levét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése