Töltött Burgonya


 

Imádom, hogy mindig lehet találni olyan receptet, ami az előző nagyon egyszerű ételt is felül tudja írni azzal, hogy még egyszerűbb!! :Dd

Mindössze három hozzávaló!! :D

Alapvetően nagyon szeretem a sárga burgonyát, mert igazán belőle lehet jó sült burgonyát készíteni... és ha elég vastagra hagyjuk (akár egy egész burgonya formában) és lassan sütve készítjük, akkor a belsejében még meghúzódik egy isteni édeskés íz, ami ha keveredik a fűszerekkel, akkor ahhh.... Nagyon rendben van! :D Szóval a recepthez is így fogom elkészíteni a burgonyát, héjastulmindenestül, és ha ez még nem lenne elég megy hozzá jó fokhagymás spenót és roston pirított gomba! ;)


Hozzávalók: 


Sárga burgonya | 3 közepes

Bébispenót, aprítva | 80 g

Bio barna csiperke, szeletelve | 3 db

Olívaolaj | 2-3 ek

Fokhagyma, zúzva, aprítva| 2 

Só és bors | ízlés szerint

Szójaszósz | 1 tk


A sütőt előmelegítjük 190C hőfokra.

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal és mehet is be a sütőbe kb. 1 órára (40 perc után fordítsunk rajtuk egyet). Az utolsó 15 percben megdinszteljük a spenótot sok fokhagymával, a gombát pedig nagyon kevés olajon pirítjuk, majd ízesítjük (szójaszósz, bors, pici só, metélőhagyma) és jól összeforgatjuk. Nincs más hátra mint előre, a burgonyákat bemetsszük és beletöltjük a finomságokat. Mehet is a burkolás.


Köszönöm a figyelmet, egi!


Megjegyzések