Szilveszterkor sok lencsét kell enni, azt mondják, hogy legyen az új évre elég money! :D Akkor hát engedjük át magunkat a babonáknak, és dobjunk össze egy isteni vegásított lencsefőzeléket. Nem csűrjük-csavarjuk, kizárólag autentikusan, mustárral, tejfölösen friss kovászos kenyérrel....
Hozzávalók 2 adaghoz:
Lencse | 1,5 csésze
Víz | 3 csésze víz + 0,5 dl a habaráshoz
Alaplé | kb. 400 ml
Termelői Tejföl | 2 ek
Liszt | 1 ek
Füstfolyadék | 1 ek
Kovászos kenyér | 1 szelet
Babérlevél | 2db
Őrölt kömény | 1 tk
Füstölt paprika | 1 tk
Mustár | 1 ek
Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd
Olívaolaj | 2 ek
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Só és bors | ízlés szerint
A lencsét beáztatjuk 4-5 órára.
Egy lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Pirítjuk 4-5 percig, sózzuk, majd löttyintünk rá vizet. Jöhet a fokhagyma, majd kb. 10 perc kevergetve főzés. Levesszük a tűzről és fűszerezzük paprikával, köménnyel, borssal, füstfolyadékkal, majd vízzel együtt hozzáadjuk a lencsét. Melegítünk rajta, majd jöhet az alaplé is. Fedő alatt puhára főzzük közepes lángon. (kb. 20-25 perc). Hozzákeverünk 1 ek tejfölt és 1 ek mustárt a főzelékünkhöz. Elkészítjük a habarást, majd ezt is hozzákeverjük és alacsony lángon pár percig főzzük.
Tálaláshoz további tejfölt használunk és persze egy szelet isteni kenyeret.
Egi!!
B.Ú.É.K!!:D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése