Karácsonyi Extra Gesztenyepüré Leves

 


Jöhet a karácsonyi megőrülés! Most is a vásárlásra és kajálásra koncentrálódik természetesen. :D Összedobok pár receptet nektek, hogy legyen vegetáriánus lehetőség is az ünnepekre... :P Az első mi más lehetne mint egy leves, ami ezúttal az édes ízvilágot képviseli majd az asztalnál. Így van! Jól gondoljátok, egy cikória kávés gesztenyepüré levesről beszélek, tejszínhabbal, sóspereccel és csoki reszelékkel. :)


Hozzávalók:


Házi tej | 1,5l

Gesztenyepüré | 1 csomag

Cikória kávépor | 1,5 ek

Tejszínhab | Tetejére

Mini sós perec

Vaníliakivonat | 0,5 tk

Csokireszelék 

Nádcukor | 2 tk

Fahéj | 1 tk


Egy lábosba öntjük a tejet és elkezdjük forralni. Belemorzsoljuk a gesztenyepürét és további 3-4 percig forraljuk. Jöhet a fahéj, a cukor és a kávé, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hagyjuk hűlni legalább 30 percig. Ezzel készen is vagyunk, már csak a tálalás van hátra, amit tejszínhabbal és kis perecekkel, némi reszelt csokival orvosolunk. 

Kellemes ünnepeket, egi!

Megjegyzések