Bugatsa


 

Ezúttal is egy tradicionális édességet hoztam, ám ez most görög honban született, és hát ez sem a legnehezebb desszertek közé sorolható, sőt... :D Viszont nagyon finom, szóval nekünk ez a párosítás a lehető legjobb! 

Na, lássuk, hogy is néz ki egy isteni Bugatsa, azaz a "tejbegrízessüti"! :Dd


Hozzávalók: 


Búzadara | 1 bögre

Házi tehén tej | 1l

Leveles tészta | 1 csomag felezve

Vanília kivonat | 1 tk

Nádcukor | 1 bögre

Vaj | 4 ek


Előmelegítjük a sütőt 200C hőfokra.

Egy lábosban forralni kezdjük a tejet, majd hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Jöhet a búzadara, amit szintén kevergetünk, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha besűrűsödött, levehetjük a tűzről és melegen hozzáadjuk a vaníliát és a vajat.

Ezzel a krémünk készen is van. Egy kerámia sütőedényt kivajazunk és legalulra terítünk 0.5 csomag leveles tésztát. Jöhet a krém, amit spatula segítségével elegyengetünk. A tetejét betakarjuk a maradék leveles tésztával.

Mehet be a sütőbe 25-30 percre, vagy amíg aranybarna nem lesz. Fahéjjal szórjuk a tetejét és ha opcionális plusz porcukorral. 

Egii!

Megjegyzések