Tejpite


 

Egy isteni, lágy sütikével készültem, amit már nagyon régóta ki akarok próbálni, de valamiért folyton halogattam a dolgot... Pedig mennyire egyszerű és milyen finom ételről van szó! De ma beadom a derekam, és elkészítek egy naggyon komoly tejpitét nektek. Erősen ajánlom, hogy próbàljátok ki ha esetleg eddig nem csináltatok még, mert messze felülmúlta az elvárásokat!!😉😉

Házi tojás | 4 db

Liszt | 10 dkg

Házi tej | 0.5 l

Vaníliakivonat | 1 tk

Nádcukor | 5 dkg

Kevés porcukor | szórásnak 

Szilvalekvár a tetejére

Előmelegítjük a sütőt 180C hőfokra.

Egy nagyobb tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliáscukrot, majd egy robotgép segítségével erős fokozaton krémesre, fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet amivel szintén keverünk rajta 1 percet. Jöhet bele a liszt, és további 1 perc keverés. Egy mélyebb szögletes sütőedényt sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát (ez egy elég híg állapotot jelent). Dobjuk be a sütőbe 30 perce vagy amíg aranybarnára nem sült. 

Szeleteljük, szórjuk egy kevés porcukorral, egy kevés lekvárral és már ehetjük is.

Megjegyzések