Egy ideje megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy a krémleveseket nem is csípem annyira, mert egyszerűen szeretem ha egy leves tartalmas... De aztán nem hagyott nyugodni az érzés és úgy voltam vele, hogy na, akkor töltsük meg! Szóval hoztam nektek egy krémlevest, de nem akármilyet, ez bizony az otthoni megmaradt zöldségekből készült. Az előző főzésekből visszamaradt brokkoli, kínai kel és zellerszárból áll össze.
Ennek tetejére pedig kert rostján pirult brokkoli, kenyérkocka és retek.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Kínai kel | 150g
Brokkoli | + 3 rózsa pirításhoz
Zeller szár | 1
Zöldség alaple | 2dl
Víz | 2 dl
Retek | 2 db
Kenyér | 1 szelet
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Fokhagyma, aprítva | 1 gerezd
Olívaolaj | 2 ek
Előmelegítjük a sütőt 220 C hőfokra.
Egy közepes méretű lábosban olajat hevítünk és hozzáadjuk a hagymákat. Enyhén sózzuk, majd 4-5 percig pirítjuk.
Jöhet a kel, a zeller és a brokkoli, amiket szintén lepirítunk a hagymákkal együtt.
Felöntjük alaplével és vízzel, majd lefedve főzzük kb. 15-20 percet.
Közben bedobjuk a sütőbe a kenyeret, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a brokkolit, és a retket extra vékonyra szeleteljük. Ha kész, a levest botmixerrel pürésítjük és az összes feltéttel együtt tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése