Sajtimádók, figyelem!!
Egy durván jó karácsonyi recept és ráadásul a kedvenc séfemtől jött az ihlet. Nagyon egyszerű, nagyon aktuális és elképesztően finom. Én itt most nem spóroltam a minőségen, egy isteni francia camembert sajtot használtam hozzá, és olyan kenyeret, ami mint mártogatós funkcionált. Használtam még hozzá rozé fokhagymát, ami szintén egy csoda és friss rozmaringot. Ezzel gyakorlatilag meg is vagyunk, ami a hozzávalókat illeti. Jöjjön a karácsonyi sült camembert.
Hozzávalók:
Minőségi camembert sajt | 1
Friss rozmaring | 1 szárastul
Rozé fokhagyma, tisztítva | 2-3 gerezd
Extra szűz olívaolaj | 2 ek
Frissen őrölt bors
Tengeri só | 1 csipet
Előmelegítjük a sütőt 180C hőfokra.
El is kezdhetünk foglalkozni a sajttal. Olyan sajtot választottam, aminek fából volt a csomagolása, hogy betudjam helyezni vele együtt a sütőbe (ez az ideális megoldás, különben szétfolyhat). A doboz alját sütőpapírral kibéleltem.
Precíz mozdulatokkal eltávolítjuk a sajt közepének felszínéről a nemes penészt. A fokhagymákat megtisztítjuk és leszedjük a héját, félbevagdossuk és szépen beleállítjuk a darabokat sajtunkba.
A rozmaring szárat 4 részre vágjuk és ugyanezzel a technikával a szabad helyeket igénybe véve szintén beleszurkáljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk és sózzuk, majd mehet be a sütőbe 20-25 percre vagy amíg aranybarna nem lesz. Én még lepirítottam a kenyeret forró serpenyőben és ezt is meglocsoltam olívaolajjal, majd a fokhagymás, rozmaringos sajtba tunkolva fogyasztottam.
Egi!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése