Baszk Sajttorta

 


Mikor hazafelé zötykölődsz valamelyik tömegközlekedési eszközön vagy épp küzdesz egy jó kis dugóban és eszedbe jut, hogy milyen jó lenne, ha létezne egy édesség, ami olyan krémes, mintha egy felhőbe harapnál, aztán rádőlhetnél és hazáig repítene... Na ja, valami ilyesmi érzés fogott el, de szerencsémre létezik egy megoldás!

Ez az a süti, ami teljes mértékben az én ízlésem. Imádom a sós és az édes ízek közötti egyensúlyt. Na meg persze a lágy krémes dolgok is le tudnak venni a lábamról. :P Ezek alapján egy Baszk Sajttorta készül ma nálam, amit garantáltan mindenki el tud készíteni, a végeredmény pedig hajmeresztő lesz.


Hozzávalók:


Mascarpone | 500 g

Liszt | 35 g

Vanília kivonat | 1 mokkáskanál

Tojás | 3

Habtejszín | 175 ml

Cukor | 100 g

Só | 2 csipet


Előmelegítjük a sütőt 200C hőfokra.

A mascarponet elkezdjük keverni a cukorral és egy csipet sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

Én elektromos habverőt használtam.

Hozzáadjuk a tejszínt, plusz a vaníliakivonatot. Végül belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tortaformát, úgy, hogy a papír 4-5 centivel lógjon túl, majd beleöntjük a tésztát.Mehet be a sütőbe ahol 45-50 percig sütjük. Akkor lesz az igazi ha a teteje szépen karamellizálódik! Szóval no para, engedjük csak barnulni.;) Akkor tökéletes, ha már nem folyós, de kissé még rezgős állagú a közepe. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána simán szeletelhető.

Megjegyzések